Urlop w miejscowości Rewa

Czasami warto jest spędzić wakacje z dala od zgiełku, z dala od hałasu, z dala od kurortów. Zresztą taka jest teraz moda. Tak zwani celebryci czy też nowobogaccy, wolą spędzić czas urlopu za miastem, w mniejszych miejscowościach nadmorskich. Wskazuje się, że uwagę coraz częściej skupiają między innymi noclegi w Rewie (meteor-turystyka.pl), które umożliwia wciąż rozwijająca się baza noclegowa. Ludzie obserwujący ich życie w gazetach, lubią ich naśladować dlatego też odpoczynek na prowincji stają się coraz popularniejszy.

Jedną z takich miejscowości, w której można spędzić urlop z dala od zgiełku miasta, jest Rewa. Miejscowość ta leży niedaleko Trójmiasta, na terenie gminy Kosakowo. Dlatego miejscowość położona jest bardzo dogodnie pod względem komunikacyjnym. Bo można z niej zrobić bazę wypadową do trójmiasta właśnie albo do innych niedalekich kurortów np. Władysławowa. Sama rewa to bardzo nietypowo położona miejscowość, bo południowy kraniec miejscowości zakończony jest mierzeją, a właściwie czymś w rodzaju piaszczystego cypla, mającego długość ok. 50 m. Wyglądem przypomina słynne sopockie molo, z tym że zamiast gwiazd upodobały je sobie mewy. Taki piaszczysty cypel jest bardzo nietypowy jeśli o nadmorskie miejscowości chodzi. Tym się właśnie wyróżnia Rewa.

Będąc w Rewie nie można nie zobaczyć Alei Zasłużonych. Powołana została dla ludzi, którzy najbardziej zasłużyli się dla Rewy i dla polskiego morza. Wmurowano tu już tablice ku pamięci np. Generała Józefa Hallera czy Jana Leszczyńskiego. Aleja ta jest miejscem corocznych uroczystości upamiętnienia tych postaci. Organizuje się tam również Festyn Kaszubski, pokazujący kulturę, sztukę czy tradycję mieszkańców Kaszub. Wszak jest to jeden z najciekawszych regionów Polski. Aleja Zasłużonych jest już wpisana na stałe w historię Trójmiasta i Rewy. Niby nowe przedsięwzięcie, ale już dało się poznać z dobrej strony.

Jeśli nie wiemy jeszcze, gdzie udać się na odpoczynek, to bez zastanowienia warto przyjechać do Rewy. Ta piękna, nadmorska miejscowość z pewnością pozwoli się zregenerować i wyciszyć.

Urlop w miejscowości Rewa

Jedną z takich miejscowości, w której można spędzić urlop z dala od zgiełku miasta, jest Rewa. Miejscowość ta leży niedaleko Trójmiasta, na terenie gminy Kosakowo. Dlatego miejscowość położona jest bardzo dogodnie pod względem komunikacyjnym. Bo można z niej zrobić bazę wypadową do trójmiasta właśnie albo do innych niedalekich kurortów np. Władysławowa. Można także wybrać się na Półwysep Helski (stowarzyszenieg5.pl).
Sama Rewa to bardzo nietypowo położona miejscowość, bo południowy kraniec miejscowości zakończony jest mierzeją, a właściwie czymś w rodzaju piaszczystego cypla, mającego długość ok. 50 m. Wyglądem przypomina słynne sopockie molo, z tym że zamiast gwiazd upodobały je sobie mewy. Taki piaszczysty cypel jest bardzo nietypowy jeśli o nadmorskie miejscowości chodzi. Tym się właśnie wyróżnia Rewa.

Będąc w Rewie nie można nie zobaczyć Alei Zasłużonych. Powołana została dla ludzi, którzy najbardziej zasłużyli się dla Rewy i dla polskiego morza. Wmurowano tu już tablice ku pamięci np. Generała Józefa Hallera (dzieje.pl) czy Jana Leszczyńskiego. Aleja ta jest miejscem corocznych uroczystości upamiętnienia tych postaci. Organizuje się tam również Festyn Kaszubski, pokazujący kulturę, sztukę czy tradycję mieszkańców Kaszub. Wszak jest to jeden z najciekawszych regionów Polski. Aleja Zasłużonych jest już wpisana na stałe w historię Trójmiasta i Rewy. Niby nowe przedsięwzięcie, ale już dało się poznać z dobrej strony.